LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ministrul german de Externe a transmis că va sprijini Ucraina în următorii ani

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ministrul german de Externe a transmis că va sprijini Ucraina în următorii ani

Este a 186-a zi de la începutul războiului în Ucraina. Ministrul german de Externe a oferit asigurări Ucrainei cu privire la sprijinul său chiar și în următorii ani, dacă va fi necesar.

UPDATE 05:50 Kazahstan suspendă exporturile de arme

Kazahstanul a suspendat toate exporturile de arme timp de un an, pe fondul conflictului militar de pe teritoriul Ucrainei, dar și al sancțiunilor Occidentului impuse Rusiei.

Kazahstan este o țară învecinată cu Rusia și aliată acesteia dar care are și legătri economice active cu Ucraina. De aceea a preferat să evite să intre în vreo tabără, făcând apel la rezolvarea pașnică a conflictului dintre cele două țări, potrivit Hotnews .

Ministrul de Externe german se angajează să sprijine Ucraina în următorii ani

Ministrul de Externe Annalena Baerbock a oferit asigurări conducerii de la Kiev legat de sprijinul pe care Germania îl va oferi în războiul împotriva Rusiei chiar și în următorii ani, dacă va fi cazul.

"Din păcate, trebuie să presupunem că Ucraina va avea în continuare nevoie de noi arme grele de la prietenii săi vara viitoare. (...) Ucraina apără libertatea şi pacea şi pentru noi. Iar noi îi sprijinim financiar şi militar - şi asta atât timp cât este necesar. Punct", a declarat Baerbock., potrivit Agerpres.

UPDATE 02:00 Zelenski spune că "invadatorii ruși vor muri ca roua în soare"

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis un mesaj poporului său, cu ocazia zilei aviației Ucrainei. Acesta a primis că trupele Kievului vor distruge potențialul ocupanților pas cu pas, potrivit Digi24 .

„Soldații ucraineni vor distruge pas cu pas potențialul ocupanților și va veni ziua în care inamicul va pieri în Zaporojie, în sudul, estul țării și în Crimeea(...) Invadatorii vor muri ca roua în soare, iar apărarea noastră este și va fi acest soare. La mulți ani de Ziua Aviației din Ucraina!”, a declarat Zelenski.

UPDATE 00:00 Noi bombardamente la Nikopol

Forțele armate ruse au bombardat din nou orașul Nikopol sâmbătă. În urma atacului cu rachete, o clădire guvernamentală și alte două case au fost avariate. Nu au existat victime, potrivit șefului consiliului regiunii Dnipropetrovsk, Mikola Lukashuk.

Regatul Unit donează șase drone submarine Ucrainei

Conducerea de la Londra a anunțat cp va dona șase drone submarine Ucrainei ce vor avea ca scop neutralizarea minelor rusești aflate în largul coastelor sale. Cele șase drone sunt capabile să funcționeze până la 100 de metri adânvcime și pot detecta, localiza și identifica mine.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?